SPLOŠNI POGOJI

Spletno stran Čarobni Dih upravlja podjetje Čarobni Dih, Lilijana Domajnko s.p., Kocjan 16, 9244 Sveti Jurij ob Ščavnici (v nadaljevanju ponudnik).

Ko obiščete in kupujete preko naše spletne strani se smatra, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji in pogoji poslovanja spletne strani Čarobni Dih in se z njimi tudi strinjate. Predlagamo, da si jih skrbno preberete.

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani Čarobni Dih (www.carobni-dih.si), pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletne strani Čarobni Dih in vanje vključenih vsebin. Ponudnik si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletne strani Čarobni Dih brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb.

Ponudnik si prizadeva predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, toda morebitnih napak na straneh Čarobni Dih glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov idr. ne izključuje in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti.

Ponudnik se trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, vendar je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Vsak artikel je namreč unikaten.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje ponudb, računov itd…) in ostalo potrebno komunikacijo.

Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

CENE

Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila.

Ponudnik ni identificiran za namene DDV, zato so cene na spletni strani brez DDV-ja. Vse cene so navedene v evrih (EUR).

OMEJENA PRAVICA UPORABE

Obiskovalci lahko vsebine spletne strani Čarobni Dih uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja podjetja Čarobni Dih, Lilijana Domajnko sp. prepovedana.

POSTOPEK NAKUPA

Naročilo se izvrši preko gumba NAROČILO Po oddaji naročila ima kupec v roku ene ure možnost, da naročilo prekliče, tako da napiše na naslov e-pošte info@carobni-dih.si, katero naročilo želi preklicati.

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo potrdi. Naročnik tudi obvesti kupca, če izdelka ni na zalogi ter o dobavnih rokih v tem primeru. Če je dobavna doba izdelka, ki ga ni na zalogi zelo dolga, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo naročilo storniral.

Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi.

Naročilo je osnova za izdajo računa, ki je hkrati pogodba med kupcem in ponudnikom. Ob oddaji naročila dobi potrošnik na e-mail besedilno pogodbo, ki si jo lahko shrani.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA (ne velja za opravljene storitve)

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontakni e-naslov: info@carobni-dih.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Stroške dostave pri vrnitvi ali menjavi blaga krije kupec. V primeru reklamacije kateregakoli paketa, ki vsebuje blago in storitve, se kupcu povrnejo stroški blaga po ceniku na spletni strani Čarobni Dih. Stroški storitev se ne morejo reklamirati.

Potrošnik lahko odstopi od pogodbe, sklenjene na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, z odstopno izjavo, ki jo poda na obrazcu. Obrazec lahko zahteva na email info@carobni-dih.si ali pa ga napiše sam.

OBRAZEC ZA UVELJAVITEV PRAVICE POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD POGODBE

 • [Ime, fizični naslov ter po možnosti številko telefaksa in elektronski naslov podjetja]
 • Obveščam/obveščamo (*) vas, da odstopam/odstopamo (*) od pogodbe za prodajo tega blaga (*)/za zagotovitev te storitve (*)
 • Naročeno dne (*)/prejeto dne (*)
 • Ime potrošnika/potrošnikov
 • Naslov potrošnika/potrošnikov
 • Podpis potrošnika/potrošnikov (samo, če se obrazec pošlje v papirni obliki)

(*) Po potrebi se črta

GARANCIJA IN STVARNA NAPAKA

Garancija in stvarna napaka se uveljavljata po Zakonu o varstvu potrošnikov UL 38/2014 in OZ UL 42/2007.

PLAČILO IN DOSTAVA

Spletna stran Čarobni Dih omogoča naslednje načine plačila:

 • plačilo po povzetju, kjer kupec plača tudi provizijo Pošte Slovenije,
 • plačilo po predračunu z nakazilom na TRR.

V primeru nakazila na TRR ponudnik pošlje kupcu obvestilo o računu, kamor je potrebno nakazati kupnino.

Dobavni rok za izdelke na zalogi je od 3-5 dni, za izdelke, ki niso na zalogi pa največ do 21 delovnih dni. Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.

Dostavo pošiljk opravlja Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Pri plačilu po povzetju znašajo stroški pošiljanja 3.50 €. Pri naročilu nad 30 € je poštnina brezplačna. Pri plačilu po povzetju Pošta Slovenije dodatno zaračuna 0,96 € provizije. Pri plačilu po predračunu znašajo stroški poštnine 1,50 €.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. V primeru, da pride do pritožbe, se le-ta odda prek e-poštnega naslova: info@carobni-dih.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Podjetje bo v petih delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, sporočilo kupcu, kako dolgo jo bo obravnavalo in ga vseskozi obveščalo o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega spora je pristojno sodišče v Murski Soboti.

čarobnost in kristali5 Nasvetov na vaši čarobni poti

 • Najdite svoje poslanstvo. Poslanstvo je veličastna igra življenja, ki vas bo neizmerno veselila in zabavala.
 • Aktivirajte svojo podzavest tako, da boste črpali navdihe in lahko brezskrbno živeli svoje poslanstvo. Razmišljajte samo pozitivno.
 • Uresničujte svoje cilje enega za drugim in si vedno zastavljajte še več, pojdite še višje. Tako boste čudežno rasli v vsej svoji veličini. Vse vam bo uspelo!
 • Uporabljajte magična orodja, krepite svojo notranjo moč, ukvarjajte se s kristali in pomagajte z rituali. Tako boste dobili še več.
 • S hvaležnostjo opazujte in se veselite rezultatov. Uspelo vam je! Le zakaj vam ne bi?