fbpx

Info@carobni-dih.si

Viber: 031 352 169

SPLOŠNI POGOJI

Spletno stran Čarobni Dih upravlja podjetje Čarobni Dih (v nadaljevanju ponudnik).

Podatki podjetja:

Naziv: Čarobni dih, prodaja in svetovanje, Lilijana Domajnko s.p.
Naslov: Kocjan 16, 9244 Sveti Jurij ob Ščavnici
Davčna številka:29766532
Matična številka: 6657621000
Podjetje je vpisano pri registrskem organu Ajpes izpostava Murska Sobota, dne 11.08.2014 pod številko: 316-05-02998-2014/2
Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Telefon: 031-352-169

Ko obiščete in kupujete preko naše spletne strani se smatra, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji in pogoji poslovanja spletne strani Čarobni Dih in se z njimi tudi strinjate. Predlagamo, da si jih skrbno preberete vedno ko stopate na spletno stran. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani Čarobni Dih (www.carobni-dih.si), pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletne strani Čarobni Dih in vanje vključenih vsebin. Kupec ima tudi pravico do vračila blaga ali reklamacije le-tega. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Posebnost pri fotografijah kristalov: nekatere fotografije določenih kristalov morda ne predstavljajo dejanskega stanja po barvi, obliki in odtenku. Ker je vsak kristal unikaten in zato drugačen morda prihaja do odstopanja v barvi, odtenku ali obliki.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje ponudb, računov itd…) in ostalo potrebno komunikacijo. Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

CENE

Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila. Ponudnik ni identificiran za namene DDV, zato so cene na spletni strani brez DDV-ja. Vse cene so navedene v evrih (EUR).

OMEJENA PRAVICA UPORABE

Obiskovalci lahko vsebine spletne strani Čarobni Dih uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja podjetja Čarobni Dih prepovedana.

POSTOPEK NAKUPA

Čarobni Dih je spletna stran s trgovino, kjer se izdelke naroča preko gumba naročilo. Predhodna registracija ni potrebna.

Opis postopka za oddajo naročila za nakup in sklenitev pogodbe:

Naročilo se izvrši preko gumba NAROČILO.

Ko kliknete na gumb NAROČILO je potrebno izpolniti naslednje podatke:

 • Ime in priimek
 • Naslov
 • Elektronski naslov ali telefon
 • Ime izdelka, ki se naroča (ali več teh)
 • Sporočilo: če naročate več stvari lahko vpišete podrobno vsebino naročila,
 • Način plačila (po povzetju ali preko TRR po predračunu)

Do te točke lahko podatke spreminjate ali zapustite naročilo brez obveze. V kolikor želite naročilo potrditi in oddati, potrdite s kljukico, da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja ter prav tako, da se strinjate z naročilom, ki za vas pomeni obveznost plačila. Po oddaji naročila prejmete po elektronski pošti sporočilo, da je naročilo uspešno poslano. Pogodba je na tej točki dokončno sklenjena. Kupoprodajno pogodbo si lahko shranite, sicer pa je shranjena pri ponudniku trajno in si jo lahko pridobite tako, da pošljete zahtevek zanjo na sedež podjetja ali jo zahtevate po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

V tej fazi naročila ima kupec možnost preklicati naročilo v roku ene ure. To stori tako, da napiše na naslov e-pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., katero naročilo želi preklicati.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA (ne velja za opravljene storitve)

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Stroške dostave pri vrnitvi ali menjavi blaga krije kupec. Potrošnik lahko odstopi od pogodbe, sklenjene na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov  z odstopno izjavo, ki jo poda na obrazcu. Lahko izpolni priložen obrazec ali ga napiše sam. Obrazec pošlje po elektronski pošti v roku 14-dni od prevzema blaga. Prav tako vrne izdelek v roku 14-dni od odstopa pogodbe na sedež podjetja Čarobni Dih, Lilijana Domajnko s.p., Kocjan 16,9244 Sveti Jurij ob Ščavnici. Izdelek mora biti neuporabljen in nepoškodovan. Priložena mora biti kopija računa. V 14-dneh od prejema vrnjenega blaga, ki je predmet odstopa od pogodbe. Podjetje vrne denar kupcu z istim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik.

Odstop od pogodbe ni možen:

 • za izdelek, ki je izdelan po natančnih navodilih potrošnika in prilagojen njegovim osebnim potrebam;
 • za opravljeno storitev; če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;

OBRAZEC ZA UVELJAVITEV PRAVICE POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD POGODBE iz Pravilnika o obrazcih v zvezi z uveljavljanjem pravice do odstopa od pogodbe, sklenjene na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov (Ur.list št. 43/2014)

Obrazec za odstop od pogodbe v pdf

GARANCIJA IN STVARNA NAPAKA

Garancija in stvarna napaka se uveljavljata po Zakonu o varstvu potrošnikov UL 38/2014 in OZ UL 42/2007.

STVARNE NAPAKE

Stvarna napaka pri artiklu se smatra, kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo, katere namen je;
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za rabo, za katero jo kupec kupuje;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno dogovorjene oziroma predpisane;

Stvarna napaka se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste. 

Uveljavljanje stvarne napake:

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči preko e-maila (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

GARANCIJA

Podjetje ne nudi prostovoljne garancije.

PLAČILO IN DOSTAVA (velja za območje Slovenije)

Spletna stran Čarobni Dih omogoča naslednje načine plačila:

 • plačilo po povzetju, kjer kupec plača tudi provizijo Pošte Slovenije,
 • plačilo po predračunu z nakazilom na TRR.

V primeru nakazila na TRR ponudnik pošlje kupcu obvestilo o računu, kamor je potrebno nakazati kupnino. Dobavni rok za izdelke na zalogi je od 3-5 dni, za izdelke, ki niso na zalogi pa največ do 21 delovnih dni. Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. Dostavo pošiljk opravlja Pošta Slovenije. Velja za območje Slovenije. Pri plačilu po povzetju znašajo stroški pošiljanja 3.50 €. Pri naročilu nad 30 € je poštnina brezplačna. Pri plačilu po povzetju Pošta Slovenije dodatno zaračuna 0,96 € provizije. Pri plačilu po predračunu znašajo stroški poštnine 1,50 €.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. V primeru, da pride do pritožbe, se le-ta odda prek e-poštnega naslova: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Podjetje bo v petih delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, sporočilo kupcu, kako dolgo jo bo obravnavalo in ga vseskozi obveščalo o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru sodnega spora je pristojno sodišče v Murski Soboti.

Ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov v skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Za hitrejše reševanje je na voljo spletni portal Spletno reševanje sporov, ki je na voljo na povezavi https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Koraki do cilja

Življenje je čarobno. Kako bomo živeli pa odločamo sami.
 • Določi si jasen cilj.
 • Pojdi v akcijo in prični z delovanjem.
 • Razišči svoja podzavestna prepričanja in ugotovi ali te podpirajo.
 • Najdi svojo energijsko podporo, ki ti bo dobro služila.
 • Bodi strpen in vztrajaj dokler ne prideš do cilja.
Drzni sanjajo, pogumni si upajo, iznajdljivi najdejo pot, vztrajni uspejo.