fbpx

Info@carobni-dih.si

Viber: 031 352 169

mahovni-ahat

Ahat si prizadeva za ravnovesje med levo in desno polovico možganov. Vzpostavlja ravnovesje med logiko, razumom (leva) in ustvarjalnostjo ter intuicijo (desna). Ahate najdemo v različnih barvah, pogosto jih tudi barvajo. Ahat je dober zaščitni kamen pred vdori negativnih energij in se lahko učinkovito uporablja kot talisman. Kot zaščitni kamen je zelo primeren tudi za otroke. Ker povečuje fizično moč in hitrost pri teku, je zelo koristen za športnike ter atlete. Prinaša zelo veliko energije, zato tudi pomaga do zmag na maratonih.

Z ahatom lahko pričakujemo dolgo življenje in lep ter mladostni videz. Pomaga pri problemih s kožo, zdravi oči ter pomaga pri pomembnih odločitvah. Ahat zdravi ranjeno dušo in vrača veselje, krepi notranjo moč in pomaga pri novih začetkih. Pripomore vam k drugačnemu vpogledu v vaše težave. Če ga kombiniramo z akvamarinom, bomo povečali njegove sposobnosti.

Omogoča nam tudi, da pravično razsojamo, ter opuščamo stare nepotrebne vzorce, ki nas v življenju držijo na enem mestu. Odpravlja stres in v nas budi skrite talente. Povečuje samozavest.

Poznamo različne vrste ahata, ki imajo še svoje specifične lastnosti.

Ahat - mahovni je znan tudi kot kamen bogastva saj privablja obilje. Močno je povezan z naravo, zato bo na vrtu ali poleg rož poskrbel za bujno cvetje. Je tudi kamen novih začetkov, saj osvobaja dušo trpljenja, čisti blokade in omogoča napredek. Izboljšuje samozavest, odpravlja strah in kronični stres. Vliva optimizem v težkih življenjskih okoliščinah in pomaga razumeti določene situacije. Že od nekdaj se uporablja kot kamen sreče in prinaša dobro zaščito. Kot zaščitni kamen je primeren tudi za otroke, saj je povezan s porodom (narava) in z rojstvom otroka. Priporoča se ga nosečnicam, saj pomaga pri porodu.

Botswanski ahat odpravlja slabe razvade in je zlasti primeren za tiste, ki se želijo odvaditi kajenja.

Ognjeni Ahat pripada korenski čakri, zato nam nudi močno ozemljitev. Ker je povezan z zemljo, nam nudi močno podporo v težkih trenutkih.

  • Element: ZEMLJA/OGENJ
  • Čakra: Odvisno od vrste Ahata - KORENSKA/KRIŽNIČNA

Nekatere slike kristalov so simbolične. Ker je vsak kristal unikaten in zato drugačen morda prihaja do odstopanja v barvi, odtenku ali obliki.

Če iskanega kristala ni v ponudbi, nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pokličete na 031 352 169.

Koraki do cilja

Življenje je čarobno. Kako bomo živeli pa odločamo sami.
  • Določi si jasen cilj.
  • Pojdi v akcijo in prični z delovanjem.
  • Razišči svoja podzavestna prepričanja in ugotovi ali te podpirajo.
  • Najdi svojo energijsko podporo, ki ti bo dobro služila.
  • Bodi strpen in vztrajaj dokler ne prideš do cilja.
Drzni sanjajo, pogumni si upajo, iznajdljivi najdejo pot, vztrajni uspejo.