mahovni-ahat

Ahat si prizadeva za ravnovesje med levo in desno polovico možganov. Vzpostavlja ravnovesje med logiko, razumom (leva) in ustvarjalnostjo ter intuicijo (desna). Ahate najdemo v različnih barvah, pogosto jih tudi barvajo. Ahat je dober zaščitni kamen pred vdori negativnih energij in se lahko učinkovito uporablja kot talisman. Kot zaščitni kamen je zelo primeren tudi za otroke. Ker povečuje fizično moč in hitrost pri teku, je zelo koristen za športnike ter atlete. Prinaša zelo veliko energije, zato tudi pomaga do zmag na maratonih.

Z ahatom lahko pričakujemo dolgo življenje in lep ter mladostni videz. Pomaga pri problemih s kožo, zdravi oči ter pomaga pri pomembnih odločitvah. Ahat zdravi ranjeno dušo in vrača veselje, krepi notranjo moč in pomaga pri novih začetkih. Pripomore vam k drugačnemu vpogledu v vaše težave. Če ga kombiniramo z akvamarinom, bomo povečali njegove sposobnosti.

Omogoča nam tudi, da pravično razsojamo, ter opuščamo stare nepotrebne vzorce, ki nas v življenju držijo na enem mestu. Odpravlja stres in v nas budi skrite talente. Povečuje samozavest.

Poznamo različne vrste ahata, ki imajo še svoje specifične lastnosti.

Ahat - mahovni je znan tudi kot kamen bogastva saj privablja obilje. Močno je povezan z naravo, zato bo na vrtu ali poleg rož poskrbel za bujno cvetje. Je tudi kamen novih začetkov, saj osvobaja dušo trpljenja, čisti blokade in omogoča napredek. Izboljšuje samozavest, odpravlja strah in kronični stres. Vliva optimizem v težkih življenjskih okoliščinah in pomaga razumeti določene situacije. Že od nekdaj se uporablja kot kamen sreče in prinaša dobro zaščito. Kot zaščitni kamen je primeren tudi za otroke, saj je povezan s porodom (narava) in z rojstvom otroka. Priporoča se ga nosečnicam, saj pomaga pri porodu.

Botswanski ahat odpravlja slabe razvade in je zlasti primeren za tiste, ki se želijo odvaditi kajenja.

Ognjeni Ahat pripada korenski čakri, zato nam nudi močno ozemljitev. Ker je povezan z zemljo, nam nudi močno podporo v težkih trenutkih.

  • Element: ZEMLJA/OGENJ
  • Čakra: Odvisno od vrste Ahata - KORENSKA/KRIŽNIČNA

Slike kristalov so simbolične, saj je vsak kristal unikaten in zato drugačen.

Če iskanega kristala ni v ponudbi, se ga lahko dobi po predhodnem naročilu.

 

čarobnost in kristali5 Nasvetov na vaši čarobni poti

  • Najdite svoje poslanstvo. Poslanstvo je veličastna igra življenja, ki vas bo neizmerno veselila in zabavala.
  • Aktivirajte svojo podzavest tako, da boste črpali navdihe in lahko brezskrbno živeli svoje poslanstvo. Razmišljajte samo pozitivno.
  • Uresničujte svoje cilje enega za drugim in si vedno zastavljajte še več, pojdite še višje. Tako boste čudežno rasli v vsej svoji veličini. Vse vam bo uspelo!
  • Uporabljajte magična orodja, krepite svojo notranjo moč, ukvarjajte se s kristali in pomagajte z rituali. Tako boste dobili še več.
  • S hvaležnostjo opazujte in se veselite rezultatov. Uspelo vam je! Le zakaj vam ne bi?