hematit

Hematit je kamen prizemljitve in zaščite. Posebno je pomemben pri meditacijah in drugih podobnih izkušnjah, kjer je pomembna ponovna prizemljitev v fizični svet. Prav tako nam pomaga prizemljiti informacije iz kronske čakre (duhovne sfere) v fizični svet.

Je izjemen, saj ščiti pred vdorom negativnih energij v našo avro. Negativno energijo vrača v obliki zrcala prejemniku, oziroma tja, od koder je prišla. Prepoznaven je ravno zaradi metalne barve, ki spominja na ogledalo.

Hematit je kamen uma, saj spodbuja razmišljanje, logiko in matematiko. Dela red v umskem »kaosu«. Pomaga pri koncentraciji in fotografskem spominu. Pri pretirani zaskrbljenosti pomaga odpraviti strahove.

Hematit ugodno vpliva na vse oblike pretiravanja kot so prenajedanje, tudi kajenje. Pri zdravljenju vpija bolečino iz telesa na mestu, kjer ga položimo. Pri težavah s krvjo kot so slabokrvnost, krvavitve, krvni obtok itd. je neprecenljiv in težko najdemo boljšega. Ko hematit obdelujejo, pušča rdeče sledi, ki spominjajo na kri, zato se ga drži sloves, da je za kri daleč najboljši.

Zelo je primeren v pravnih poslih, je kamen za odvetnike ter vse, ki iščejo pravico na sodišču.

Iz hematita se ne dela eliksir, niti ne sme priti v stik z vodo.

  • Element: ZEMLJA
  • Čakra: KORENSKA

Slike kristalov so simbolične, saj je vsak kristal unikaten in zato drugačen.

Če iskanega kristala ni v ponudbi, se ga lahko dobi po predhodnem naročilu.

 

čarobnost in kristali5 Nasvetov na vaši čarobni poti

  • Najdite svoje poslanstvo. Poslanstvo je veličastna igra življenja, ki vas bo neizmerno veselila in zabavala.
  • Aktivirajte svojo podzavest tako, da boste črpali navdihe in lahko brezskrbno živeli svoje poslanstvo. Razmišljajte samo pozitivno.
  • Uresničujte svoje cilje enega za drugim in si vedno zastavljajte še več, pojdite še višje. Tako boste čudežno rasli v vsej svoji veličini. Vse vam bo uspelo!
  • Uporabljajte magična orodja, krepite svojo notranjo moč, ukvarjajte se s kristali in pomagajte z rituali. Tako boste dobili še več.
  • S hvaležnostjo opazujte in se veselite rezultatov. Uspelo vam je! Le zakaj vam ne bi?