ciscenje-kristalov
Skrb za kristale je zelo pomembna. Tako kot skrbimo zase in za svoje telo, um in duha, ima čiščenje in polnjenje prav poseben blagodejen učinek tudi za kristale.

Kristale obvezno očistite takoj, ko jih prinesete domov, dobite v dar itd. Tako bo kristal ne le postal vaš, ampak ga boste očistili vseh negativnih energij, katerih se je navzel na poti, preden je prišel k vam.

Čistiti jih je najboljše tudi po vsaki uporabi, sploh ko nam odpravijo kakšno bolezensko stanje, vzpostavijo ravnovesje ali pa nam odprejo pot do cilja. Takrat jih le očistite in se jim zahvalite.

Kristale lahko čistite na različne načine, najboljše je, da po občutku izberete način, ki vam najbolj ustreza. Nekateri ga čistijo samo z vodo, drugi ga dajo v sol ali raztopino soli. Vendar sol ni primerna za vsak kristal, prav tako nekateri kristali ne marajo vode. Zato je treba biti pri tem pazljiv.

Lahko izberete tudi postopek, da položite kristal v stekleno posodo, le-to pa v drugo posodo, ki je prekrita s soljo. Tako ne bodo direktno v stiku soljo, se bodo pa dobro očistili. Takšno sol po čiščenju obvezno zavrzite.

Čistite jih lahko tudi z nihalom, z dimom (jih prekadite), nekateri jih zakopljejo v zemljo, lahko tudi z meditacijo ali vizualizacijo pod tekočo vodo.

Zares skrbni lastniki kristalov pa bodo svoje kristale ne le čistili, temveč tudi polnili. Napolnijo se lahko prav tako na različne načine. Priljubljen postopek polnjenja je s sončevo ali lunino energijo. V tem primeru jih čez dan izpostavimo delovanju sonca oziroma čez noč luninemu siju.

Če kristale polnimo na luni, pa moramo paziti na elemente, katerim pripada kristal. Z luno polnimo samo kristale, ki vsebujejo element vode, zemlje, včasih tudi zraka. Na soncu pa polnimo kristale z ognjenim elementom in včasih tudi zračnim. Sončeva energija je namreč pozitivna, lunina negativna. Če te stvari zamešamo, lahko kristalu zamenjamo polarnost. V tem primeru ne bo dobro opravil svoje funkcije.

Kristali se lahko napolnijo tudi na druge načine, npr. z zlato svetlobo, z močjo volje itd.

čarobnost in kristali5 Nasvetov na vaši čarobni poti

  • Najdite svoje poslanstvo. Poslanstvo je veličastna igra življenja, ki vas bo neizmerno veselila in zabavala.
  • Aktivirajte svojo podzavest tako, da boste črpali navdihe in lahko brezskrbno živeli svoje poslanstvo. Razmišljajte samo pozitivno.
  • Uresničujte svoje cilje enega za drugim in si vedno zastavljajte še več, pojdite še višje. Tako boste čudežno rasli v vsej svoji veličini. Vse vam bo uspelo!
  • Uporabljajte magična orodja, krepite svojo notranjo moč, ukvarjajte se s kristali in pomagajte z rituali. Tako boste dobili še več.
  • S hvaležnostjo opazujte in se veselite rezultatov. Uspelo vam je! Le zakaj vam ne bi?