fbpx

Info@carobni-dih.si

Mobi: 031 352 169

strahKako premagati strah?

S svojim strahom se je treba soočiti. Sicer si zapiramo vrata na tistih področjih v življenju, kjer je prisoten strah. Najprej ga moramo priklicati na površje in ga ozavestiti, šele potem ga lahko premagamo. Če si zatiskamo oči pred tem dejstvom, bomo enkrat vendar ugotovili, da je strah velika, nepotrebna ovira na naši poti. To so koraki, ki jih moramo storiti. Ni dovolj, da vsako negativno misel zamenjamo s pozitivno. Strah, ki je prisoten globoko v podzavesti, z nobenimi pozitivnimi zavestnimi ukrepi ne more izginiti. Treba ga je nujno spraviti na površje. Včasih se niti ne zavedamo, da nas je česa strah, dokler ne začnemo raziskovati samega sebe.

Najdite svoje strahove. Strah je tema. Je pomanjkanje svetlobe. Najboljše, da svoje strahove zapišete, če jih imate več. Pogosti strahovi, ki nas spremljajo, so strah pred pomanjkanjem denarja, strah pred zapuščenostjo, strah pred neuspehom itd. Vsi ti strahovi nam nekaj povejo. Prvi pravi, da ne moremo sprejeti toliko obilja, kot nam pripada, drugi, da se nimamo dovolj radi, tretji, da si ne upamo tvegati itd. Obstajajo še strahovi, kot so strah pred temo, smrtjo, strah nas je leteti itd. Vse to lahko izvira tudi že iz neprijetne izkušnje naših prejšnjih življenj. Strahovi nas ovirajo, da bi lahko kvalitetno živeli. Ko svoje strahove raziščete, jih lahko tudi ozdravite. Dobro je, da se pri tem opazujete. Npr. vedno, ko vas zbode v prsih ali občutite tesnobo, morda v trebuhu, je prisotna negativna energija. Hitro zavrtite film v glavi, katera je bila misel, ki je izzvala te občutke. Oziroma če ta tesnoba traja dalj časa, se poskušajte spomniti, kaj ste razmišljali tisti dan. Saj veste, najprej je misel, potem občutki. Tudi ko se smejemo ali pa razjezimo, je vedno najprej v glavi misel, šele potem sledijo občutki, glede na to, kako misel sprejmemo. Torej, ko boste začeli spremljati svoje misli, boste tudi ugotovili, česa vas je strah.

Strah lahko odpravimo. To je najlepši del. Situacije, ki so nam prej pognale »strah v kosti«, se nas ne dotaknejo več. Strahu ni. Strah je iluzija, to je le blokada v našem umu. Je posledica napačnih predpostavk in negativnih izkušenj.

Ozdravite svoj strah. Zamenjajte ga s svetlobo.

Predlagamo (tehnike / kristali / nakit)

Koraki do cilja

Življenje je čarobno. Kako bomo živeli pa odločamo sami.
  • Določi si jasen cilj.
  • Pojdi v akcijo in prični z delovanjem.
  • Razišči svoja podzavestna prepričanja in ugotovi ali te podpirajo.
  • Najdi svojo energijsko podporo, ki ti bo dobro služila.
  • Bodi strpen in vztrajaj dokler ne prideš do cilja.
Drzni sanjajo, pogumni si upajo, iznajdljivi najdejo pot, vztrajni uspejo.