fbpx

Info@carobni-dih.si

Mobi: 031 352 169

podzavestMogočen stroj ali zakon privlačnosti malo drugače

Podzavest je čarobni stroj, ki ga lahko uporabimo za razrešitev problemov. Ko enkrat pobrišemo prah z njega in ga začnemo uporabljati, stvari tečejo gladko. Naenkrat imamo vse znanje, ki ga potrebujemo, in odgovore na vsa vprašanja. Odpiramo datoteke eno za drugo in samo obnavljamo vse tisto, kar že vemo. V naši podzavesti je shranjeno čisto vse, kar smo počeli, videli, slišali v čisto vseh življenjih, ki smo jih preživeli. Vsak dan gre mimo nas zelo veliko informacij. Nekatere slišimo samo bežno, nekaterim se posvetimo. Ampak čisto vse se shrani v podzavesti in to zato, ker na zavestni ravni ne moremo shraniti vsega. Poženimo podzavest v akcijo! Si predstavljate, da ta mogočni stroj velikokrat uporabljamo samo zato, da stvari shranjujemo? Čas je, da začnemo svoje znanje obnavljati. Torej iščimo in brskajmo po svoji podzavesti in ne samo po spletu.

Kaj pa ima podzavest opraviti z zakonom privlačnosti? Pa poglejmo. Uporabljamo zakon privlačnosti. Mislimo na svoj cilj, ga občutimo, vizualiziramo, ampak vseeno ne dobimo želenega. Tukaj nastopi podzavest. Pogosto so ravno v podzavesti blokade in vam te blokade ne pustijo do cilja. Podzavest vedno da nalogo zavestnemu delu, le-ta pa privablja okoliščine, ki realizirajo želeno oz. neželeno.

Če je v podzavesti globoko zasidrana negativna izkušnja, jo moramo najprej zamenjati. Šele takrat se lahko premaknemo. Poglejmo primer. Če imamo že od otroštva v podzavesti, da nam ne bo nikoli nič uspelo, nam ne bo. Ker podzavest daje navodila zavestnemu delu in podzavestni del ve, da smo »neuspešni«. Če se zavestno z mislimi še tako prepričujemo, da smo uspešni, bi nam zakon privlačnosti moral to dostaviti. Vendar podzavestni del blokira, ker je programiran drugače. Zato je treba vzorce v podzavesti zamenjati. Blokada tudi pomeni, da svojega cilja ne moremo resnično občutiti, zato se nam zdi, da zakon privlačnosti ne deluje. V resnici pa je tista misel iz otroštva tako zasidrana v našem življenju, da je sedaj ne moremo zamenjati kar tako. In za vse, kar si zavestno dopovedujemo, je podzavest vedno močnejša. Zato je treba te programe zamenjati. Poglejmo še drug primer. Recimo, da smo se nekoč nečesa zelo ustrašili. Negativno izkušnjo smo si vtisnili v podzavest z zelo močnimi čustvi. S strahom. Zato nas je sedaj vedno strah, da se kaj takega ne bi spet zgodilo. Tisti občutek vedno privre na površje, ker smo si ga naložili v svojo podzavest – in če bomo temu strahu še naprej posvečali veliko pozornosti, se nam lahko spet zgodi podobna situacija in sami si jo bomo skreirali.

Da bi to zamenjali, se moramo s tem strahom in z vsemi negativnimi vzorci soočiti. Za začetek je zato najboljše, da se postavi manjši cilj. Tega se lažje doseže. In ko ga dosežemo, bo podzavest začela beležiti naše rezultate. Tudi podzavest rabi čas, da sprejme in se privadi na novo stanje. Ko rezultate dosegamo, kljub temu, da imamo v podzavesti, da nam nikoli nič ne uspe, se bo podzavest začela prilagajati novemu stanju. To novo stanje bo počasi začela beležiti kot novo resnico. Tako se začne spreminjati vzorec razmišljanja. Po korakih in z vztrajnostjo. To je proces, zato moramo upoštevati, da je potreben čas, ne nazadnje smo mogoče leta govorili in razmišljali negativno.

Poglejmo še pomen občutkov. Ni dovolj zamenjati misli. Moramo jih občutiti. Če smo si v podzavest nekoč vtisnili strah, ga lahko zamenjamo samo tako, da ta občutek potenciramo in si vstavimo drugega pozitivnega. Vzorec se lahko zamenja samo s še močnejšimi občutki. Vedno »velja« tisto, kar občutimo močneje. Mogoče je sedaj jasno, zakaj včasih ne moremo kar tako zamenjati misli in privabiti želeno v naše življenje. Kreiramo torej z mislimi in občutki. Intenzivnost občutkov je tista, od katere je odvisno, ali bomo cilj dosegli in kdaj. Poskusimo naslednjo vajo: pomislimo na nekaj lepega in se nasmejmo iz srca, do solz. Verjetno ni tako enostavno. Zelo je pomembno, da razumemo, da z občutki vsakodnevno kreiramo svojo realnost. Zato bodimo čim več nasmejani in ne prestrašeni! To je čarobna resnica.

Treba je vztrajati in počakati na rezultate, ker zakon privlačnosti deluje, le pravilno ga je treba razumeti in živeti.

Podzavest je zelo dragocen pripomoček, sploh ko gremo po poti svojega poslanstva, odpiramo podjetje, iščemo nove ideje. S podzavestjo si lahko zelo veliko pomagamo. Zato če se želite posluževati te moči, se morate naučiti, kako pravilno aktivirati podzavest in dobiti želene informacije. V svoji podzavesti imamo vse odgovore, saj smo vse to že počeli. Morate se samo spomniti, saj ste verjetno že kdaj rekli za koga: »Le kako se je spomnil te genialne ideje?« Zdaj veste, kako. 

Predlagamo (tehnike / kristali)

  • TEHNIKA: kreacija novega začetka
  • KRISTALI, ki omogočajo lažje sprejemanje in razumevanje raznih dogodkov in priložnosti v življenju: ametist, krizopras, unakit, moqui marbles

Koraki do cilja

Življenje je čarobno. Kako bomo živeli pa odločamo sami.
  • Določi si jasen cilj.
  • Pojdi v akcijo in prični z delovanjem.
  • Razišči svoja podzavestna prepričanja in ugotovi ali te podpirajo.
  • Najdi svojo energijsko podporo, ki ti bo dobro služila.
  • Bodi strpen in vztrajaj dokler ne prideš do cilja.
Drzni sanjajo, pogumni si upajo, iznajdljivi najdejo pot, vztrajni uspejo.