fbpx

Info@carobni-dih.si

Viber: 031 352 169

delo na sebi...in "težave na naši poti" ...zakaj je "težko"?

Morda ste se sami že nekoč podali na pot, iskali rešitev, morda jo celo našli, pa se je izšlo drugače. Obstali ste nekje na pol poti in rekli, to ni zame. Pretežko je. Ne znam. Ne zmorem. Ali pa celo, ne da se mi.

Delo na sebi je lahko naporno, lahko pa enostavno postane vaš način življenja. Vaša pot k čarobnosti. Odvisno, kako se odločite. Za vsako težavo obstaja rešitev. Verjetno ste že slišali, da tudi za vsako bolezen »rožca« raste. Res je. Tudi za vsako bolezen se lahko najde rešitev. Bolezen je v bistvu pokazatelj vašega notranjega ravnovesja. Če ste bolni znotraj, boste slej ko prej tudi zunaj. Svoje počutje lahko vsak dan pogledate v ogledalo. Težave iščite vedno v sebi. Če vaše telo zboli, vam nekaj sporoča. Če vam gre v življenju vse po zlu, vam situacija nekaj sporoča. Ste se vprašali, če morda niste na pravi poti? Se dovolj pozorno poslušate? Potrebno je raziskati svoje globine. Spoznavati in poslušati svoje telo, ko vas opozarja, da potrebuje počitek. Kontrolirati svoje misli in občutke, razmišljanje usmerjati v pravilno smer. Najpomembnejše pa je delovanje od znotraj navzven in ne obratno. Torej situacije okrog sebe ne smete ponotranjiti in se začeti tako počutiti, kot vidite zunaj sebe, v svoji okolici. Vi niste vaša okolica. V bistvu mora vaša okolica delovati tako, kot vi občutite znotraj sebe. Ko to dosežete, vas zunanje situacije ne bodo več obremenjevale. Slabe novice, nesreče ipd., s katerimi nas mediji vsakodnevno »bombandirajo«, se vas ne bodo več dotaknile. Zato ker boste vedeli, da se vsako sekundo zgodi tudi nekaj čarobnega, lepega in veličastnega. Pokažite torej, kdo ste, pojdite navzven.

Vse se pa začne z majhnimi koraki. Ne morete narediti čarobnega preskoka na drugo stran prepada. Treba je najti pot. Treba je vztrajati in zaupati in vse, kar na tej poti srečate in spoznate, je samo zato, da boste prišli tja, kamor morate priti.

Naj se vam noben, še tako majhen korak, ne zdi ničvreden. Vso energijo, ki jo nalagate, že ko samo iščete rešitve, se že pozitivno nalaga na račun vaše rešitve. Že same priprave, da boste nekaj rešili, kako boste rešili, branje knjig, razmišljanje v tej smeri, vse to so priprave. Verjetno je veliko vas, ki že delate na sebi, pa se sploh ne zavedate, ker v praksi »nimate«, v bistvu »imate«, pa jih ne vidite, rezultatov. Tako se vedno začne. Potem pa se začne pot navzgor. Strmo navzgor. Vedno višje kot boste, tem lepši bo razgled. Naenkrat boste žareli, v popolnem ravnovesju, povezani s svojim bistvom. To bo vaša nagrada, priznanje samemu sebi, da zmorete! In da hočete še več.

A brez dela in volje žal ne bo šlo. Saj veste, brez muje se še čevelj ne obuje.

Privoščite si čarobne bližnjice, poslužujte se nasvetov tistih, ki vam lahko svetujejo iz lastnih izkušenj. Zavedajte pa se, da boste hoditi morali vedno sami. Zato bodite ponosni na vsak korak. Na čisto vsak. Sreča je v majhnih stvareh!

Predlagamo (kristali)

Koraki do cilja

Življenje je čarobno. Kako bomo živeli pa odločamo sami.
  • Določi si jasen cilj.
  • Pojdi v akcijo in prični z delovanjem.
  • Razišči svoja podzavestna prepričanja in ugotovi ali te podpirajo.
  • Najdi svojo energijsko podporo, ki ti bo dobro služila.
  • Bodi strpen in vztrajaj dokler ne prideš do cilja.
Drzni sanjajo, pogumni si upajo, iznajdljivi najdejo pot, vztrajni uspejo.