fbpx

Info@carobni-dih.si

Viber: 031 352 169

0, 30.12.2019 17:00

Napotki za srečo v Novem letu

Napisal
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Novo leto se vedno pričaka v dobrem in veselem razpoloženju. Ali ste vedeli, da je ta običaj bil včasih obveznost? S smehom so ljudje od sebe odganjali vse, kar je bilo negativno: težave, skrbi preteklega leta, zle demone, da jim ne bi škodovali v prihajajočem letu.

Sestavni del tega praznovanje je tudi okraševanje doma vključno s svečano postavljeno mizo z željo privabiti v hišo blagostanje s posebnim priklicem. Novoletna jelka z vsemi okraski in darili predstavlja obilje. Postavitev praznične jelke nasproti vhodnih vrat prikliče boljše in skladnejše odnose v družini. Postaviti jo je treba na južno, vzhodno ali severno stran prostora.

Okrasni zvončki na jelki so nekoč predstavljali vlogo zaščite, njihov zvok je podil demone, uničil delovanje zlega ter ljudi zaščitil pred morebitnimi nesrečami.

Tradicionalni novoletni in božični okrogli venec na vhodnih vratih kaže v magijskih krogih na celovitost, uspešno izpopolnjevanje in dovršenost.

Prisotnost sveč v tem prazničnem obdobju je vezano na kult ognja. Simbolizira namreč čuvaja večnega ognjišča in s tem tudi napredek v življenju. Sveče v praznični noči naj bodo rdeče barve, poleg njih pa naj bi gorela še ena zlata sveča, kar simbolizira materialno blagostanje in duhovno umirjenost.

Še nekaj napotkov za srečo v Novem letu:

-V kozarec, s katerim boste nazdravili ob vstopu v Novo leto, vtaknite zlato (npr. zlat prstan), ki naj ostane v njem vse do zdravice, ko ga poberemo ven in nazdravimo Novemu letu.

-Za srečo v novem letu po hiši razmestite šopek omele, rdeč namizni prt, sedem različnih jedi in črno grozdje, ki ga boste pojedli oziroma poskusili ta dan.

-Srečo v ljubezni naj bi prinašalo oblečeno rdeče spodnje perilo, prejeto (kupljeno) pred Novim letom, na sebi naj bi imeli tudi turkizna oblačila, trak v laseh, kravato.

-Za blagostanje pa je treba napolniti vse denarnice in šparavčke ter bogato obložiti mizo, s čimer boste v svoj dom priklicali obilje in bogastvo.

 

Povzeto po: Suzana Antolin (Karmaplus)

Prebrano 794 krat Nazadnje urejano na 0, 30.12.2019 17:33

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Koraki do cilja

Življenje je čarobno. Kako bomo živeli pa odločamo sami.
  • Določi si jasen cilj.
  • Pojdi v akcijo in prični z delovanjem.
  • Razišči svoja podzavestna prepričanja in ugotovi ali te podpirajo.
  • Najdi svojo energijsko podporo, ki ti bo dobro služila.
  • Bodi strpen in vztrajaj dokler ne prideš do cilja.
Drzni sanjajo, pogumni si upajo, iznajdljivi najdejo pot, vztrajni uspejo.