fbpx

Info@carobni-dih.si

Viber: 031 352 169

1, 09.01.2020 17:29

Ali misli res ustvarjajo našo prihodnost?

Napisal
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Če si navdušen raziskovalec življenja in tega, kako deluje človeško telo in njegov um in če ti je vsaj malo znano, kako človek ustvarja življenje po svoji volji in oblikuje svojo realnost … Potem je tvoj odgovor jasen DA. Če so ti pa zgornji stavki čista neznanka in se prvič srečuješ s to trditvijo, pa je morda tale zapis zate.

Na vprašanje, kako pravzaprav lahko v resnici kreiramo svoje življenje s tem, da kontroliramo in zavestno usmerjamo svoje misli, je napisanih veliko knjig. Ena izmed mojih najljubših in predvsem zelo poučnih je zagotovo knjiga avtorja Joe Dispenza: Placebo ste vi. Če lahko katera knjiga razbije vse mite o tem, da je življenje skupek naključij in dogodkov, na katere nimamo vpliva, da smo se rodili pod srečno ali nesrečno zvezdo, je to zagotovo gradivo, ki se ga splača prebrati.

Živimo v času, ko je na voljo ogromno informacij in se mi zdi skoraj nemogoče, da še vedno velika večina ljudi misli, da se jim življenje zgolj dogaja. In tako sprejmejo svojo usodo, kakšna je, takšna je in živijo iz dneva v dan. V upanju, da bo nekoč boljše in da se bo nekaj spremenilo kar tako. Iz nič. Žal, ne gre kar tako. Nič se ne spremeni zgolj samo po sebi. Zato je pomembno razumeti osnove, ki ustvarjajo našo realnost.

Že dolgo je tega, odkar sem tudi sama verjela v naključja. In v to, da je življenje takšno, kot mi je pač namenjeno in da pri tem nimam nobene besede. Danes zagotovo vem, da moja beseda še kako šteje. Moja misel šteje. O tem sem popolnoma prepričana.

Joe Dispenza lepo opisuje to takole: »Če mislite vedno enake misli in ves čas doživljate enake občutke, ker se ne učite in ne počnete ničesar novega, vaši možgani aktivirajo nevrone in nevronske mreže v popolnoma enakih zaporedjih, vzorcih in kombinacijah. Postanejo samodejni programi, ki jih uporabljate vsak dan. Imate samodejno nevronsko mrežo za uporabo jezika, britje obraza ali nanašanja ličil, tipkanje na računalnik, presojanje sodelavca, in tako naprej, kajti te stvari ste ponovili že tolikokrat, da so postale tako rekoč nezavedne. Nič več vam ni treba zavestno razmišljati o njih. Zadeva postane nenaporna. Ta vezja tako pogosto krepite, da so popolnoma vtkana v možgane. Nevroznanost pravi, da so um možgani v akciji oziroma v delovanju. Tako lahko rečemo: če se vsak dan znova opominjate, kdo ste, in s tem utrjujete obstoječi um, se tudi možgani odzivajo enako. To pomeni, da se lahko vrsto let vedno znova aktivirajo iste nevronske mreže. Sredi tridesetih so vaši možgani organizirani v zelo omejen vzorec avtomatičnih programov-in temu fiksnemu vzorcu pravimo vaša identiteta. Ko vedno znova poustvarjate isto raven delovanja uma, tista skupina vezij, ki se najpogosteje sprožajo, določa to, kar ste – po vaši volji.«

Poenostavljeno povedano, če mislimo vedno enake misli, nas čaka vedno enaka realnost. Rutinska, predvidljiva in znana. Nekje sem prebrala, da je najbolj čarobno življenje tisto, ki je nepredvidljivo. Neznano. To pa pomeni, da je treba misliti drugačne misli od tistih, ki nam ne služijo več. S tem se odprejo vedno nove neznane možnosti in nove nevronske mreže. Z vsem zapisanim je več kot očitno jasno, da nove in drugačne misli vplivajo na drugačna občutja, odločitve, dejanja in izkušnje, ki pripeljejo do drugačne resničnosti. Ta novi krog se vnovič sklene oziroma postane nenaporen takrat, ko ga dovolj pogosto ponovimo.

Naj zaključim z zelo znanim citatom Alberta Einsteina: »Blaznost je vedno znova in znova ponavljati isto stvar in pričakovati drugačne rezultate.« Ta citat potrjuje točno to, da z istimi mislimi ne moreš ustvariti drugačne prihodnosti. Naj bodi vaše misli jasne, predvsem pa naj bodo takšne, da boste ustvarili svojo želeno realnost. Tiste misli, ki vam dobro služijo, utrjujte vedno znova, vsak dan, če je treba tudi vsako minuto. In tako boste prevzeli krmilo življenja v svoje roke! Naj bo čarobno!

Prebrano 2035 krat Nazadnje urejano na 1, 09.01.2020 17:31

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Koraki do cilja

Življenje je čarobno. Kako bomo živeli pa odločamo sami.
  • Določi si jasen cilj.
  • Pojdi v akcijo in prični z delovanjem.
  • Razišči svoja podzavestna prepričanja in ugotovi ali te podpirajo.
  • Najdi svojo energijsko podporo, ki ti bo dobro služila.
  • Bodi strpen in vztrajaj dokler ne prideš do cilja.
Drzni sanjajo, pogumni si upajo, iznajdljivi najdejo pot, vztrajni uspejo.